Kära dagbok

Idag har vi varit sjukt kulturiga. Efter frukost drog vi in till stan och besökte först stadsmuseet och Ackerfors utställning ”Av hela mitt hjärta”.

20140301-231124.jpg 20140301-231307.jpg

När vi ändå var på stadsmuseet så gick vi givetvis omkring och undersökte varje vinkel och vrå. Från den gamla staden till varje detalj i textilmaskinerna. Bland föremål från bronsåldern låg en helt vanlig modern klocka. Det måste ju vara en bomb, tänkte jag och skyndade mig att fota och sprang sedan därifrån.

20140301-231502.jpg

Efter det var det dags för kidsen att dansa lite street dance och medan de gjorde det så gick jag till Arbetets museum och kollade in utställningen ”Sjömän” och ”Tro hopp och kärlek”. Så snygga foton!

När kidsen dansat färdigt, blev det ytterligare ett besök på Arbetets museum för mig. Det är ju liksom skillnad på att titta på en utställning med barn och utan barn.

På väg ner från högsta upp i strykjärnet lyfte jag upp en Lillgullis i fönstret. Det var läskigt högt tyckte hon. Givetvis skulle varje vinkel och vrå utforskas även i detta museum och då upptäckte vi något helgpyssel för barn, där en kunde bygga båtar av en hel uppsjö av olika material. Vi mjölkar ämnet va! Sjömän, båtar, gaddar. Det undersöktes, limmades och målades och sedan var det dags att rusa hem till mormor på brunch.

När vi hade tryckt i oss frukosten från min barndom; tomatomelett och gurka med citron och salladskrydda, skyndade vi oss till bibban för att låna viktiga böcker om katter. För dessvärre fanns det inga sådana på bokrean som vi besökte igår. När vi hittat alla böcker vi orkade bära till bilen så sprang vi till TGR för att köpa randiga lördagsklubbor.

20140301-231701.jpg

Nu skulle en ju kunna tro att dagen är slut och att vi borde åka hem och vila. Men först åkte vi ut med Storgullis till en kompis i Kolmården och på vägen hem stannade jag och Lillgullis på Willys och fyllde på matförrådet. Väl hemma och efter matuppackning och en påsatt tvättmaskin, slängde jag mig i sängen med ett glas rött och tittade på ett avsnitt av Brooklyn nine-nine medan Lillgullis limmade lite mer på sin båt från museet. Efter vilan var det dags att ta tag i diskmonstret som höll på att äta upp köket och laga middag samt förbereda matsäck till morgondagens fröritual. Det ska eldas, det ska sås, det ska trummas, det ska ätas matsäck och säkert ska det mer än så. Men det får vi se imorgon…

På återskrivande.

Lämna en kommentar

Under Kära dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s