TRIGGER VARNING: Jag ska kräkas på ett tv-program. Ni vet så där som fölk gör på Mello, sport eller typ Idol.

Kidsen tittade på Lilla Aktuellt och som vanligt spetsar jag öronen när tv-helvetet är på; då hörde jag ord som ”flickor”, ”pojkar” och ”skillnader”. De handlade om en undersökning gällande flickor och pojkars internetvanor. ”Flickor använder internet si” och ”pojkar använder internet så” och ju äldre flickorna och pojkarna blev, desto större skillnader var det på deras internetvanor. De pratade också om skillnaderna på ”selfies”. Pojkarnas selfies kallades för stoneface och tjejernas för duckface. Stoneface är då alltså ett sätt att försöka se så tuff ut som möjligt och med ett duckface är strävan att se så snygg ut som möjligt. För killar vill visst vara tuffa och tjejer snygga. Joråsåatteh. Men var i helvete var analysen liksom!  Varför var det ingen som frågade varför det var så här. Det här är ju liksom inga biologiska skillnader. Tjejer föds inte till att bry sig om sitt utseende och killar föds inte till att vilja verka tuffa. Och varför måste jag behöva förklara det här för mina barn hela tiden, så fort de bara vill slappna av och se lite på tv. Jävla skitprogram! Är det nyheter?! Att samhället stöper oss i vidriga formar som gör att tjejer känner ett tvång till vissa saker och killar ett tvång till andra saker? Nej det är inga nyheter. Det vet vi redan. Och sluta gärna med det, typ nu med en gång!! För helvete!!!

Annonser

2 kommentarer

Filed under Åsikter

2 responses to “TRIGGER VARNING: Jag ska kräkas på ett tv-program. Ni vet så där som fölk gör på Mello, sport eller typ Idol.

  1. Jag har nästan helt slutat att låta barnen titta själva på TV, det lilla de ändå gör det, för en behöver ständigt prata om, och ifrågasätta, vad det är som visas. Det är så jäkla tröttsamt! Kan de inte bara göra någonting ordentligt och rätt? Har också märkt hur även SVT bara blir sämre och sämre. Lilla Aktuellt får de aldrig titta på. Jag berättar relevanta nyheter för dem själv i stället över frukostbordet. Filtrerat genom Calle-filter! 🙂

    Sen hjälper ju inte det, eftersom de formligen översköljs med skit hela dagarna, men jag försöker i alla fall. Skönt att vi har varandra som kan peppa och stötta i all misär!

  2. Jag har förklarat för barnen varför jag inte vill att de ska titta på Lilla Aktuellt och de gör inte det heller.De har kommit hem från vänner och berättat att de sett på Lilla Aktuellt där men då sagt att de inte får titta på det och då har föräldern stängt av tv. Heja kidsen! och heja andra föräldrar som lyssnar på barn!! Igår var tv:n på när det var Lilla Aktuellt för att de väntade på att ett annat program skulle börja. Men oj så mycket skräp de visar på barnkanalen.Men också en del bra. Dinosaurietåget tex. Ibland kan jag känna att skitprogrammen funkar bra som diskussionsunderlag, typ varför är det här skit? Men orka hela tiden. Nej, inte jag iaf. I höstas, tror jag, så gick det en smurffilm på bio som kidsen ville se. Jag tyckte inte att de skulle göra det för att den var så hetero och könsnormativ, men då svarar den äldsta: men mamma, vi vet ju att det är så i verkligheten. Ja ba: ååååå, mitt kloka barn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s